PME Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Klepetalnica
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 129, 130, 131, 132  Naslednja
 
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Debatiranje Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Klepetalnica
Avtor Sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Bravo!

Če velja, bi pa te prosil, da navkljub "that is all" mal več poveš? Very Happy


Mimgrede, to je treba praznovat. Kdaj pa kje? Very Happy

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
06 Mar 2023 21:48 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ijuvan
Stara sablja


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 10:20
Prispevkov: 523

Prispevek Odgovori s citatom
Oooo najs, bravo! Smile
Kamo ideš?
07 Mar 2023 08:58 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Najbolj so me žalostni sodelavci. Ampak razumejo mojo odločitev. Oni se zavedajo koliko jim "odnašam rit" tudi z drugimi deli po firmi, od tega da skrbim (zaenkrat še sedanjik, ker mi odpovedni rok še teče) za fasngo, naročam malico, čistim kavni aparat, občasno pospravim pomivalni stroj (to dela še kdo drug v firmi) pa po potrebi sem še hišnik- čeprav v zadnjem letu nisem bil, ker sem imel toliko dela, da se ven nisem videl. Še ene stvari nisem dokončal, sta prileteli že dve novi. No, sej se večkrat pojamral.
Šefica je rekla, da "če mi je teh par dni terena preveč, pol me pa res ne bo zadrževala v firmi". K sem rekel, da me od novembra ni bilo kaj dosti doma je bil komentar "sej si bil za vikende doma". Tko da sem danes sodelavcu, k je malo v hecu rekel da ne ve kdo bo sedaj naročal malico rekel podobno kot je meni rekla šefica: "sej ste zdej imel par dni prakse". Me zanima kako bo reagirala k bo še drug sodelavc (ampak ne strojnik) v kratekm prinesel odpoved.

Vidim, da je bilo res treba menjat, ker razen sodelavcev mi vsi čestitate Laughing

Odhajam pa v Medvode (klik)
Praznovat? Hmm, od jutri zvečer do nedelje popoldan sem na Vršiču, naslednji vikend ima pa Tanjina sestra okroglo, tako da me tudi kje blizu. Se bomo slišal, ko bom videl kdaj bo cajt. Prej ali slej bo, moram še lanski dopust pokoristit Wink

Izi, si pol nabavil 3D printer? Smile

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
07 Mar 2023 21:35 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Juuuhuuuu!

Najprej, bravo in čestitke Snežko, zveni ful fajn! Samo, da ste se vse lepo zmenili in da si dovolil da se šefica usede na sredinca, če se ji zdi da ni blo nič takega. Tak je prav, bi rekel. Kot rečeno, maš itak že drug šiht, tak da brezveze se tam it budalo.

Izi je nabavil tist 3D printer.

Pri meni pa je blo iz februarja v marec kar pestro. Kaj če povem malo bolj na dolgo...
... pa da ne bo preveč na dolgo: Moji naročniki se tolk obirajo s plačili v tem obdobju da ne morm kar verjet. Nikol ni blo tok ljudi tok problematičnih, za tolk dolgo. Vse je enkrat prvič. Ene od njih sem tako pol, skorajdane skenclal. Ker če mi prve zadeve ne misli plačat kot smo se zmenili, kaj čem pol naprej? Bomo videli če se kaj razvije, ampak malo nimam namena. Iskreno, te dni razmišljam da bi zaprl s.p., ampak malo pa razmišljam da bi morda raje kak Glovo fural (glede na to da imam account) in pač s tistim pokrival s.p. Našel sem par firm, kamor sm mislil poslat mail, da če bi kak sodelovali, ali pa job za neko obdobje. Iskreno mal ne vem. Majstri pravijo, da sicer tile "bumpy" začetki firm so menda dokaj normalna zadeva, izziv pa je preživet. Pa malo nam kaže neka kickass kriza, da se morebiti obeta (klik semkaj), in ... hja. Ne vem, res. A veš ko sm naštimal, da je cilj da firma pokasira 200k tekom leta? Very Happy Če zdajle pogledamo, bitch please. Tudi če bi šlo vse super dobro, tega nebi dosegli na način kot smo delali. Tako da smo na "nekaj bo treba narest" fazi. Kaj to pomeni?

Da mal zafilozofiram: Vsakič, ko je ideja, da se neki "zraste" se je treba neki 'novega' spomnit. Nekje da ustvarjaš ful več vrednosti. Ni važno kok dober si v svojem poslu, načeloma te noben ne bo plačeval recimo več kot npr. 5 jurjev, če si zamislimo eno številko. Če vzamem kar to, to pomeni da lahk jaz nardim za max 60 jurjev na leto keša. Kot firma, bi torej rabil malo več kot še 2 ki isto delata 60 jurjev (ker če smo trije, smo še zmer 20 jurjev prekratki). In zdaj smo tam, lansko leto smo delali neko pozitivno nulo, tole leto se je začelo kar počasi. Ročna, tako rekoč. Tko da ka pa zdaj? Ne vem, če bi vedel, bi najbrž to naredil. Če hočemo gor, to pomeni da moram neki drastično spremenit, oz. zagledat priložnost in brez razmišljanja skočit.

Sej je že dost dolg post. Še kaj napišem naslednjič. YOLO bigtime.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
15 Mar 2023 16:16 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Skoraj en mesec od zadnjega posta.

Sem nabavil bajk in fural Glovo. Tko, ene parkrat, ker več se dejansko ni dalo. Če samo povzamem, ta poskus me je koštal kakšne 5x tolk kolikor sm pokasiral, morda malo več. Bajk sem nabavil, čelado, ketno za bajk. Vse to bi sicer tako ali tako slej ali prej hotel nabavit anyway. No, pol pa še normalni s.p. prispevki; ki sem jih plačeval dobre pol meseca dlje kot bi sicer. Tko da ene 500€ keša porabljenega na tem, da sem pokasiral - manj kot 80€. Zakaj nism več fural? Ej bom iskren, ob polnoči vozit mi malo ni. Sprejemal sem vse možne termine med 9 zjutri in 6 popoldne; ampak večinoma kadar je bilo sploh kaj na voljo je bilo ob 11ih, za eno uro. Dvakrat se je zgodilo, da sm lahko več v šusu. Da pa se mi dobesedno cel dan vrti okrog ene ali dveh ločenih voženj z bajkom, pa se tud naj jebejo. Roke gor, kdo je happy, da mu en delodajalec za 1 uro na dan plača, pa še to prek s.p.ja? Od 8 do 10 EUR na uro bruto? Se mi je zdelo, ja.

Tako da s.p. sm šel zapret v torek prejšnji teden, s petkom se mi je pa zaprl. Že v torek zvečer sm se dobil z znanko, ki mi je boljalimanj ponudila kar šiht (didn't see that one coming); oziroma vsaj se pozanimala. Na tej točki sem si sicer mislil, da nevem če bom za delodajalce posebno zanimiv; ampak tale kolegica je res tolk faca in se poznama že nekaj let, nekak ve kako razmišljam in pravi, da če bi koga najemala bi raje nekoga, za katerega ve da je kul. In tud priznam, da so verjetno ena redkih firm, kjer si mislim "ok tle bi pa najbrž z veseljem delal". Tolikokrat vidim ene firme, ki se grejo tist "bod vesel da sploh lahko delaš pri men, še bolj pa da te za to celo plačam". Aveškamislim. Sicer pa v vsakem primeru je plan odpret zavod, ki bo lahko pokasiral kaj v obdobju, ko imam zaprt sp, ampak je cashflow bolj počasen. Ko, če se pobere, se pa lahk tk zaposlim pr zavodu.

Drugače tud pripravljam t.i. nov "offer". To pomeni, kaj je razlikovanje med tem, če nekdo najame mene al pa koga drugega. Kar kul kaže, glede na to kar sm slišal. Which is nice.

Kaj je še drugega? Ta vikend smo bli z našim "Plemenom" na izletu v Meragu. Sm že sporočil, da pr men jebiga ne bo šlo čez finančno, ker zdajle sem res v situaciji tok nizko kot že dolgo ne, pa je folk kr rekel, da založijo, kar seveda punce cenim. Tko da sma šla oba z Nadjo zravn. In če smo že tud pr Nadji, dela v Leclercu, in ji je prav vredu. Se z veseljem hecama "Se pozna, da je Francoska firma. Če folk ni zadovoljen ... Francozi se ne hecajo".

Tko da evo nas. Zaenkrat je dost updata. Premika se, sam da se premika. Zmer se neki naučiš, a je tk pobi. Very Happy

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
13 Apr 2023 22:09 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Serbus pobje, sori za malo pozen update.

Na novem šihtu sem začel na polno- izkušnje imam, SW znam uporabljat, SAP-a in ostalih stvari sicer še ne, ampak počas pa bo. Še 2 polna tedna nisem na šihtu, pa bi se me kar podalaji, da kaj naredim. Moj mentor zaenkrat deluje zadovoljen z mano. V pisarni nas je 10, pa je precej mlad kolektiv. V delavnico me še niso peljali, tudi to pride enkrat na vrsto. Kaj več pa, ko bo kaj več.
En dan preden sem zamenjal šiht sva z Elly imela preizkušnjo. Opravila z lahkoto, rezultatov sicer še ni, ampak glede na to, da sva našla vseh 7 mi je jasno da je narejno. Sploh pa ker me je sodnik iz preizkušnje klical naslednji dan, če bi šel na svetovno prvenstvo. Danes smo imeli prvi trening Very Happy
Nič novea ni, da Tanjo vse boli na mojih jogijih. In ker so res stari sva se odpeljala v Slovensko posteljo po nove. Probam srednje trdega, ful udoben. Ga sproba še Tanja, tačas grem pa iskat, če je kakšen tako trd kot moj. Se uležem na prvega trdega, rečem Tanji, da ta pe je nekaj takega kot moj. V tistem pride prodajalka pa reče "Emm, gospod... Ta je za 100kg+". Nič čudnega da jo vse boli, njeni par let stari jogiji z lateksom in peno proti mojim 20 let straim trdim jogijem za 100kg+. Sva ujela promocijo, 38% ceneje sva jih dobila, pa nek nov model, k je še mal bolj zračen, tko da komej čakam, da jih dobiva. Nimajo jih na lagerju sploh, ker sva že enkrat prej, ko sem iskal posteljno dno, vprašal za jogije in je enak čakalni rok kot zdej.
Naša mati se je odločila, da bo obnovila hodnik in je prejšnji teden potegnila dol les in strop iz sten. Potem pa šla na jadranje, tako da sva s Tanjo imela za praznike polne roke dela. Dober del stene sem zapacal z eno maso, ki jo je priporočal Žan, ampak ker je groba sva pustila da se posuši, pol sva pa probala poravnat s šmirglanjem. Nekej nama je ratalo, ampak ker se je mat to spomnila na vrat na nos nisem imel ne pravega orodja, ne dovolj šmirgla, ne taprave mase, pa praznik je bil. Nadaljevala sva potem z osvežitvijo radiatorja, pa kar je bilo vremena se nadaljeval s projektom brajda (uno brajdo doma obnavljam, sej sem povedal? Če nisem povejta pa lohk napišem.
Danes sva zakitala hodnik, kolikor sem imel kita (4 kg, tko da nekaj je bilo, ampak ne dovolj), pa tamala in njen fant sta se preselila v sobo v kleti, tako da se pomagal nosit, bova pa s Tanjo zdej imela zgornji štuk zase. Verjamite, da me vse boli. Dobr, da je jutr šiht, da si mal odpočijem. 2 dni sva imela bolj zase, ostale dni med prazniki pa delo...

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
02 Maj 2023 23:06 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Serbus, hvala za update! Sej, marsikaj se da naučit ko prideš tja. Ko si enkrat not, si not ponavadi. In tud men se zdi, da je kjerkol sm bil blo dost rado to, da so mi radi dali stvari ki se njim ne da narest najprej. xD Boš poročal kak bo to šlo naprej. In bravo za Elly dosežek! Kr direkt na svetovno a? Very Happy Hitr nabrat kontakte za film "Elly" in "Elly se vrača".

Pol si ti res do konca padel v to obnovo bajte. No, če praviš, da boste vsi živeli tam, je to smiselno. Okenska polica, hodnik, pa praviš da tud brajda, o tem nisi ravno pravil. Edin to mi ni jasno, da ona reče "no dej zdajle" in ti ne da cajta za zrihtat opremo? No, sej tud pri nas doma bi se znalo kaj takega narest, bodmo iskreni. Zato pa mi kr štima, da ne živim domadoma.

Speaking of which pa sicer, z Nadjo počas ugotavljama kaj hudiča bi nardila za naprej. Parkrat sm že gotovo jamral o tej garsonjeri, tk da neki update nebi (ni kej velik narobe drugač nič skrbet). Tako al pa drugače je cajt da se začenja razmišljat dolgoročno. Načeloma se nama živleje še zmer vrti "okrog ljubljane", oz. pač je LJ res praktičen plac za bit, zaenkrat. Hkrati pa se zavedama da nisma ne ona ne jaz royalty ki bi mu stanovanje kar padlo v naročje. Obenem sma oba zainteresirana za živet ne ravno v blokih... Tko da po malem se menima če bi probala za par mescev bit na Lopati po tem ko nama poteče tale pogodba. Tok da vidima kk bo. V parih dolgoročnih smislih bi blo kr uredu, ampak je pa vseen še par stvari ki bi jih pogrešal v neki dosegljivi LJ. Za začetek, social life mi je še zmer zelo fajn, z vsem folkom ki je v LJ, čeprav vrjamem da bomo počasi vsi bolj busy, folk dobiva otroke en za drugim, bržkone v enmu cajtu boma pa tud midva na vrsti. Z drugimi besedami: Če hočeš nabrat gnar za kmetijo v neki okolici ljubljane, morš met šiht kjer ti najbrž furanje kmetije niti ni v interesu...? Ej nevem, mal jamram nad cenami vsega.

Dejansko pa ja, kot rečeno, sp zaprl, zdaj sm v mal "limbo" stanju in malo naveličan vsega bullshita. Kok sem pa bullshita naveličan, folk. Zadnje čase sem več odpiral linkedin, ker pač tam gor je marsikaj biznis wise orientirano, ampak sveta marija, mi je pa tud začelo zmerbolj želodec obračat. Sej poznate une fore "nardil vozniški izpit" in na linkedinu bi pisalo "z veseljem sporočam, da sem navkljub hudi konkurenci, težkim pogojem in neizmerno obsežnim pravilom, opravil kvalifikacijo za profesionalnega upravljalca motornih vozil. S tem se pridružujem peščici izbrancev, ki smejo legalno opravljati funkcijo, k kateri sm stremel celo življenje. Hvaležen sem staršem, bratu, Svetemu Petru, @F1Haas in ostalim, ki so me na tej trnovi poti podpirali". Če smo že pr tem, a smo za eno foro? Ondan sma se z Grazijem pogovarjala neki v zvezi z LinkedIn posti in mi reče, da mu napišem post, ker se un že pol ure trudi neki napisat. Js sm vklopil na L-in natreniran bullshit engine, mu rekel "hold my beer" in v 7 minutah spisal sledeče:
Citiram:
"Sri Lanka 🇱🇰 is fairly well known for its picturesque nature and authentic cities, but very few people pay any attention to the real gem of the country - its people.
Over my visit, I made it my point to grasp the true beauty of the society living on this lovely island. In the end, the nature will stay there long after the people.
"This, too, shall pass" is a fairly well-known phrase and over the course of my life, I'm noticing it's slowly creeping up on me. Many people hosted us after long days of photographic sessions, and I decided to catch some of them into my lenses as well.
These elderly people were holding a monument to the rough experience that Sri Lanka is. They've been weathered not only by time but also by life. The character is beaming out of them, and it's clear they don't tread the path well traveled. In fact, they've brought a real inspiration to me, and I hope, that in some way, I'll make it count."

Grazi je bil navdušen. Tist kar pa mi je blo bizarno pa je pač ... kok lahko je neki vzet in pol prepleskat čez, da zgleda kot nevemkaj. Grazi, da ne bo pomote, je mel res kul 3 fotke. Ampak iskreno? Nimam pojma a je poznana po naravi ali pa mestih. Ne vem, če so res "avtentična" ampak ta beseda je zdaj fensi. In ne vem kaki so ljudje, tako da nevem če so a real gem. Kak je bil grazijev namen na šrilanki ne vem, pač fotkat. Ne vem, a je imel deep thoughts glede minljivosti... ali če je neki hotel ujet. Res, vse sem sam zbullshital ven. Seveda cel namen tega je, da ima Grazi neki za objavit in da mu je všeč in da se zdi kot da je blo vse neki mega genialnega in razsvetljenje. Tako da job done...

... zdaj uglavnem torej, bi se lahko reklo, predelujem mal bullshita iz spjanja, bullshita ki ga spremljam na internetu (preveč), bullshita ki si ga tud sam delam, in bullshita ki ga toleriram (od drugih - naročnikov in njihovih želja, in od sebe - stvari ki se jim izogibam, sam to je že mal drug post in še sam ne vem kaj to pomeni, sam se pa nekak ... občuti, a vete ka mislim).

Zdaj sm predvidoma do petka v Razborju (dans je sobota), starša sta na morju, Nadja v LJ šiht, Bo kr pasalo mal bit tu, pa mal podelat, mal chill, pa to. Mislim si sicer da bi onadva znala vseen kr kak četrtek al pa celo sredo prit nazaj, ponavadi sta kak dan manj kot pa si zrihtata. Pa še cel cajt skor bo tež baje.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
13 Maj 2023 19:50 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Ja, kar direkt na svetovca. Prvo sem se malo upiral, pol sem pa pomislil, da je to mogoče once-in-a-lifetime priložnost in sem zagrabil.
Iz teh LinkedIn zapisov se jaz že nekaj časa delam norca, in malo mislim da tudi raznoraznik rekruterejem na LinkedIn-u že nekoliko preseda. Ali pa so samo obupani, ne vem. Ker jaz ne objavljam nič, pomojem imam res suhoparno vse napisano, nekaj dejstev, kaj sem delal po alinejah in to je to. Prej ko sem iskal sem zvečer objavil, zjutraj ponudba za šiht. Kar se delam norca z LinkedIn besedičenjem je bolj v smislu

"opravljal bančne transakcije za večmilionsko podjetje"; beri: blagajnik v McDonaldsu

ker nekateri mislijo, da če tako napihnejo potem zgleda bolj mamljivo za naslednjega delodajalca. Bodimo pošteni, res zgleda, dokler te ne vprašajo kaj si zares počel. Ker nekateri bolj prodajajo zgodbo, se mi zdi, da je to sploh opazno pri raznoraznih freelance pa artist job pa kakšnem startup-u. Da bi prišel v kakšno večjo, uveljavljeno firmo pa ne vem, mogoče v martekting oddelek.
Drugače pa ja, sej že leta in leta jamramo, da je nepremičninski trg preveč neprijazen do mladih. Enkrat sem gledal prispevek, ko so v okolici Lj postavljali naselje za mlade družine, cena že pred leti pol miljona. In pol novinarka vpraša: "kako pa si vi predstavljate, da bo mlada družina si to lahko privoščila?" "to je za take, ki že imajo neko starejšo nepremičnino, jo bodo prodali in se vselili sem". Mogoče bi kdo kdaj nucal reality check po kakšnem letu, ko se zgradi to, koliko mladih družin je lastnikov v teh hišah.
Če bom podedoval, bom podedoval to hišo v kateri sem. Zato se mi tudi zdi smiselno nekaj vložiti vanjo, ker dolgoročno gledano mi je žal denar nositi nekomu, da lahko živim v njegovem stanovanju, če lahko ta denar vložim v nekaj kar bo na koncu moje. Sploh se je pa pokazalo, da je dobro, da sem se lotil, ker so pred 10 leti +, ko smo plačali izvajalcu, da zamenja okna naredil slabo. Res slabo. Tamala je pojamrala, da se ne znebi plesni okoli okna, pridem do okenske police in na sredini jo lahko malce dvignem. Ok, to ni ravno prav... Se matram celo popoldne, da jo spravim dol in se poleg police še usuje cel kup peska. Si mislim "Od kje ta pesek? Pa ja ni dal peska spodej, za izravnavo?" Ne, vsa leta, ko je kondenziralo notri in se sušilo so malto spremenila v pesek. Ampak čakaj, kako in kaj je kondenziralo, saj je ja okoli okna izolacija in purpen, ki je zatesnil vse špranje? In tukaj pride realizacija, da je purpena za vzorec. Luknje po kotih take, da s prstom ne pridem do konca. Okoli oken, kjer je gips plošča na notranji strani ni ničesar. Ene 8mm lufta do stene. Malta je fuč tudi med cegli, tako da sem odstranil tudi tam. Tukaj se moje znanje konča in bom gotovo poklical zidarja, da če ne drugega mi vsaj pove kako se to sanira. Cegli se na srečo ne premikajo, tako da pomojem ni po celi višini cegla šla v maloro, očitno sem še dovolj hitro odprl.
Sva pa v soboto šla po štacunah za kavč, tv in kuhinjo, skupaj 4 štacune. Boh sva imela na koncu poln kufer vsega. Za TV sem se odločil, da bo OLED, kavč nimava pojma, moram še zrisat, ker ko sva zmerila najin štuk imava ca. 50m2 vsega skup, tako da ni glih ravno najbolj prostorno. V roku kakšnega leta imam namen zamenjati streho in bosta potem še 2 prostora gor. Kako velika bosta ne vem, bom videl kaj se da narest, da bi dvignil streho višje. Ampak do tja je še veliko dela...

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
14 Maj 2023 21:10 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Sej ne vem kolkrat sm že pisal odgovor. V glavnem ...

Preživel sm Razbor, prišel nazaj čist prevekslan v glavo v tako dobrem kot slabem smislu, pač čist normalen proces tega ko še enkrat v lajfu mal "umreš". Ne vem, kolkrat se je kej vam to dogajalo, al pa kak ste temu rekli. Enim se to sam skor nikol ne zgodi, enim se to dogaja redno. Ponavadi to po kakih večjih dogodkih ki so ... (malo ali pa bolj) travmatični? In pol neki spremeniš. Pr men je blo takih enepar, od furanja cajhngov, do enga zapiranja spja, do drugega, vmes jeseni lani ko smo meli sceno z naročnikom ki so se obirali in smo se ful sfalili glede kolk plačat, pa tak dalje.

Nevem kak na dolgo bi razlagal, ampak longstoryshort, zgleda bom počasi počasi začel šiht na tej "Celjski" firmi ki sm jo omenjal 2 meseca nazaj. Za zdaj mi sam projekte dajejo, ampak mi jih dajejo že tolk hitr da prav, ja, dost kmalu bo to sam redn šiht. In s tem tud oni računajo, če prav razberem iz tega kaj pravita tako direktor kot ta moja kolegica. Pa mislim da bom kar v to smer zapeljal, več se da tko narest z manj stresa.

Drugače, hja. Neki se spravljam spet diplomo delat, zdaj sem v fazi "antikompliciranja". Narest morm stvari zato, da to predložim folku na faksu kot kaj mislim narest, ampak 80% cajta zdaj zgleda, da se ukvarjam s tem, da ne kompliciram, 15% cajta kompliciram, in 5% cajta neki spravim naprej. Matematika je u kurcu, ja. Mam eno strategijo, ki sm jo približno danes naumil, tko da mislim da se bomo hmal začeli premikat mal bolj tko kot se reče. Preidimo k drugim zabavnim temam.
Kitara je tud še zmer v planu, sam zdaj mi predvsem Sever prestavlja začetek, jutri se spet slišima. Malo mi je to tud OK, ker šiht + diploma je že ful dela. Pol pa še kak RollerDerby udeležba vmes. Pa pol še kak lajf. Predprejšnji petek smo imeli spet našo žurko, folk se je spet imel fajn, ampak smo pa skurili nizkotonca. Nekdo, ki vrjetno ni vedel kako zvočniki delujejo, je do konca navil glasnost, popravilo pa ni poceni. Če tko pogledaš, smo dobri da se to do zdaj še ni zgodilo, ne pa da smo to ravno čakali.
U soboto smo meli Lan Party pri Kalebu. Ful uizi, igrali smo GTA2 in Soldat, na koncu še Worms (ko FlatOuta nismo uspeli usposobit). Js sm pogrešal Izijovo pritoževanje, mi je pa fajn, da smo igrali dve igre ki jih drugač bolj ne.

Počas bom zgleda nabavil nov komp. Končno. Nič, zaenkrat je dost reporta, preden spet pozabim kliknit "Pošlji".

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
20 Jun 2023 21:02 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Dragi PME, dnevnik, in kdorkol ki morda še to bere. Very Happy

Gremo mal updata, čeprav sej ni velik:
Iz vidika šihta, če sem že nazadnje to pisal: Za celjane sm še neki nardil, pol je počasi ta moja sodelavka ki mi daje delo šla na dopust, pa te dni bi naj spet kak update dobil. Mal mam za pomislit kako in kaj; ampak dejmo sam rečt, da vseen kam drugam tud pošljem poizvedbo.
Un vikend sem šel na Rollerderby na Dunaj, pomagat. Fural sm Izijev avto, ki ga res ni problem pol peljat do Dunaja in nazaj. Teta je praznovala Abrahama, kjer smo pobje neki odpeli (aleluja zadnji abraham kjer mormo kej počet ... upam, do nadaljnega, dokler js nebom najbrž tok star da bom rekel "ajde gremo neki za foro"). S par folka smo zorganizirali "jam session" v tivoliju, ki je bil bolj hangout dejansko, ampak smo vseen mal jammali. Konec julija pa sma šla z Nadjo in še par kolegicami na Floating Castle spet, in je blo super kul.

Torej, evo poletje gre rečmo da proti koncu, mojga nadomestila za brezposelnost je tud konc, od Celjanov še morm dobit plačano (oz. del plače sm rekel, če lahko kr komp prek firme zame naročajo namesto tega), z eno od prejšnjih naročnic delama njen projekt naprej, tako da preživeli bomo še mal, ampak načeloma je zdaj v planu sam še morje, pol pa gas u podn spet kaj narest, pa kak gnar zaslužit. Pa mi je vseen a "v Celju" al kje drugje. xD

Kitaro delam naprej tud, bi lahko v Delavsko Fabriko kaj prilepil.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
16 Avg 2023 22:35 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Ojla! Končno sem našel čas za en zapis.
Toooliko časa je minilo odkar sem zadnjič kaj napisal da sploh ne vem kje naj začnem. Recimo da pri dopustu, ki to (skoraj) ni bil. Lanparty je že Dex pokril.

Tanja je prišla na Bled v četrtek popoldne in je v petek delala od mene. Jaz pa nisem mogel v službo ker je bil to tisti zloglasni petek, ko so bile poplave. Če bi rekla, da pride naslednji dan ne bi prišla Rolling Eyes
No, ker nisem šel v službo sem delal doma. Imam 2 nova radiatorja, s tem da en še ni pritrjen, ker mi je vrtalka crknila... En teden preden je garancija potekla. Sreča v nesreči. V ponedeljek sva šla po štacunah po nov kavč. Naročila sva ga v M-Tom (una fabrka k je šla v stečaj, pol so jo pa delavci kupili), naj bi prišel sredi tega meseca. Upam da ne prav kmalu, ker so nama tele poplave zagodle ne polno. Prve tri dni sva malo štimala stanovanje. Potem sva šla do Tanje, pogledat kaj so naredile poplave. Pri njih nekaj ful škode ni bilo, je bilo pa treba vseeno pospravit kar je naneslo in polomilo. Ni bilo ful veliko, ampak je bil pa ornk kup na koncu. Drugi teden dopusta sva si celo 2 dni vzela da sva šla v Podčetretk se malo sprostit. Po dopustu bi morali imeti letni tabor s psi, ampak... uganili ste, pomagali smo pospravljati po poplavah. Po enem mesecu sem ta vikend končno spet nekaj naredil doma. Dve leseni steni sem pobarval z barvo za les, kotne letve sem pošmirglal in prebarval, 2x sem 2 steni pobelil (2x ker so bile prej zelene in valda ne prime bela s prve), sedaj me čaka pa še strop. Ki je tudi zelen. Prej sem ga namazal z nekim premazom, ki naj bi odstranjeval staro barvo, drugače bo pa rjav, pokrivna barva. Malo sem mislil gips plate čez opaž, samo opaž diha, gipsplate pa ne, in se bojim da bodo spoji pokali. Potem bo pa na vrsti pohištvo, omari moram malo skrajšat, potem bo pa dnevna za osvežit barvo (upam da preden pride kavč). Toliko na hitro kaj se je kaj dogajalo doma.

V službi je gužva, ampak noben ne teži. Vidijo da se dela in nas pustijo. Zaključil sem poskusno dobo in so me na zadnji dan dopusta povabili v kadrovsko. Ker sem na Ljubnem gledal škodo ravno nisem mogel priti, in sem jim odpisal, da se oglasim v ponedeljek. Fast forward na ponedeljek zjutraj, se oglasim v kadrovski. Tistega, ki mi je pisal še ni bilo, je bila pa vodja kadrovske. Me posede in mi pove da imam preveč minus ur. "Emmm, ravno z dopusta sem? Nimam pojma zakaj beležite kot minus ure, če jim imam ca. 10 v plus." In se je izkazalo, da ko so menjali sistem za odsotnost, da nekaj ni bilo prav prenešeno, ker očitno nisem bil edini s tem problemom, ker je čez 2h prišel email glede tega. Potem sem spet rabil nazaj v kadrovsko, ker je bil na voljo ta, ki mi je pisal v petek. Pridem v kadrovsko pa unega spet ni... Mi je pa šefica kadrovske povedala da sem opravil poskusno dobo z zelo dobro oceno. Potem je še uni prišel nazaj pa je rekel, da če bi imel eno petko več bi lahko imel 20% višjo plačo (5 kategorij se ocenjuje z ocenami 1-5, če imaš manj kot 18 točk te ne vzamejo). Pol sta imela "ne, če bi imel eno 5 več bi bila 10% višja plača". Jaz sem samo našim rekel, da naj naslednjemu dajo vse ocene 4, si bo lahko plačo zboljšal za 50%, jaz jo lahko samo za 30% Razz

Fotr je začel spet pit, sva bila en večer med dopustom pri njemu pa je take bledel da sva samo šla. Čez 2 dni je pa s skuterjem povzročil prometno. Napihal toliko da je zgubil izpit, pristal je v kliničnem s polomljeno roko, kolenom in hrbtom. Imel je 2 operaciji, zdej je pa v bolnici na Jesenicah. Kdaj gre pred sodnika ne vem.

Malo gledam, če bi XV-ja menjal ker je čisto prešvoh. Pomojem sem 2x na teden pri rdečem polju. Sej vem da sem plačal za cel obratomer, samo k bi vsaj potegnil kam. 0-100 km/h doseže v 13,1 s. To je malo počasneje od impreze '94 z 1,6-literskim motorjem (12,5 s). Šparovček tudi ni, ampak da bi menjal zato da bo avto pil 1l/100km manj mi je tko-tko. Ob normalni vožnji pije 7,2-7,8 l/100km, pomojem če vzamem kaj podobnega bo pilo ene 6-6,5 l/100km. Pri mojih 30kkm/leto se to pozna ca. 450€. Ni glih razlika s katero bi si pokril drug avto. Ogledano sem imel Mazdo 3 Skyactiv X motor (ziher ste že slišali zanj), ampak je prtljažnik tko smotan da se Elly nebi mogla vozit noter, tako da gledam višjo sestro CX-30. Isti motor. Mogoče zamenjam, ko opremiva stanovanje.
Napisal si, da je Izijev avto tak, ki ga ni problema peljati do Dunaja in nazaj? Kaj so bile tiste lastnosti, da si to napisal, oz. da je avto fajn/lahko/udbodno/... vozit?

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
04 Sep 2023 22:49 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Hello, dobrodošel nazaj. Ja sej res imamo vsi kar pestro. No, jaz zdajle čakam, da se mi en render mičken izračuna, tako da imam cajt napisat odgovor.

Šmentana reč, ste res imeli tud vi pestro vremensko. No sej neki si poročal v Worms, da so ti povedali da nima smisla it na šiht. No, tale prenova pa je kar zalaufala a. Kako sliko lahko pošlješ. Razz Jaz se tud veselim prebarvat stene svoje bajte, aja, čak, morm najprej bajto dobit. xD

Da vas v službi pustijo "na miru" je že tud kar lepa. Je najbrž težko dobit že uredu delavce a? Zdaj je blo čist predolgo obdobje ko so delodajalci govorili "ja sej te lahko takoj zamenjamo", pol je pa narod počasi imel dovolj. Zraven pa so si sami izkopali luknjo "ah nimaš izkušenj, ne bo šlo" dokler niso vsi izkušeni našli boljkotne najboljše možne šihte, pa ni bilo podmladka. No, nebom preveč pametoval, ker nism čist zihr, ampak nekak tako izgleda. No, bi bilo logično sosledje. Edino nekak trgovci in gostinci še zmer mal jebejo folk v glavo, ker "nihče noče delat" in potem tisti ki hočejo, delajo, pa eden za drugim dajejo odpovedi ker so overworked. Bohnedi dat večjo plačo, kot vemo.

Pri meni pa, hm. Za celjane, počasi pridem kak update dat. Te dni smo ravno prišli do tega da naročijo komp zame, kot kompenzacijo, ko sm omenil, namesto izplačila. Drugač delam še naprej kak ta sideproject. Hkrati se za ene nove stvari menim. Kakorkoli, sm kar samozavesten za prihodnje par mescov, lačni ne bomo. Kak več info v glavnem kmalu, ker mamo glih jutr en sestank.

Ostali updates?
Za naredit mam naslednji korak glede kitare, to je kako bo v sredini vpeto. Pol, z Izi, Kaleb, Patrik in js smo bli na Kolpi en vikend; RD smo praznovali še avgusta, pa prejšnji teden sma bla z Nadjo na morju. Zdaj pa spet veselo delam kar je za narest. Hitr minevajo dnevi, stari.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
05 Sep 2023 21:52 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Serbus

Načeloma že veste, pol sm prišel do novega kompa. Zarad enga projekta se mormo še točno dogovorit, kolk je al pa ni vse pokrito iz budgeta, ampak OK. Ena stvar naenkrat. Zaenkrat je fajn.

V zadnjem mescu se je zgodil en zgodovinski trenutek, pa recimo da se bi skor lahko pohvalil - ampak ne preveč. Šou sm prvič v fitnes. In pol še drugič, tretjič, pa četrtič. Načeloma je to, da delam navado; in to je nekak tud vse s čim se trenutno ubadam. Se pravi, na približno vsake tri dni grem zaenkrat. Tist, ki je ... nevem, rečmo mu "osebni trener" ampak ne zares, sicer pravi, da bi blo fajn it vsaj vsak drug dan. Ker moj cilj je mal pokurit maščobe ane, ki se je je od začetka korone tud še neki nabralo. Zato se menda najbolj splača prve štir mesece čimveč hodit v fitnes, da se ti naredi nekaj mišic (ker takrat je najlažje baje), ki potem kurijo to maščobo. Pa da nekaj manj hrane ješ, in pol gre. Bom optimist, da bo to zdržalo, pa je to to. Držte pesti.

Drugače malo se pobira spet biznis situacija. Nismo še tam kjer bi nazaj odpiral s.p. ampak se pa zmer več premika spet. Ni kaj ogromno za poročat tu. Rad bi tud eno "svojo reč" naredil, ampak tud to - ena pa po ena. Zdaj se že morm kr naučit manađat svoj cajt (ker ni da mi nekdo reče od takrat do takrat si na šihtu, pa kok spraviš naprej, spraviš, ni nadur plačanih, ...), z vsem skupi je ratala ena gužba. Ampak obenem sem se naučil tud da včasih je treba rečt "ej to bo jutr, ne dans". Namreč, čene me res zjebe. Nadjo je zjebalo tk na začetku septembra in je bla dva tedna in pol na bolniški. Zdaj počasi spet prihaja k seb.

Danes, mimgrede, sm za zabavo probal it narest svoj cookie clicker. S pomočjo chat gptja! Torej, predvsem funkcionalnost. Žal celo igro sam ne bo šlo narest, čeprav sem za moment pomislil da bi blo ful fajn. Ampak ne js, vsaj ne sam, in ne tok hitr kolikor sm mislil. Sem se pa presenetljivo fejst zabaval z delanjem tega.

Kaj vi pobi?

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
08 Okt 2023 22:09 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Bonđur.

Malo kaj se dogaja na mojem koncu, ko si že vprašal prejšnji mesec. Kot sem končal prejšnji post, da bi menjal XV-ja, bom začel tu. MENJAL GA BOM! V Solčavo gre, takoj ko prevzamem Mazdo3 e-SkyactivX, belo, ročn menjalnik Cool Malo sem skeptičen glede Elly, ker ima malo manjši prtljažnik, ampak je kvadratura večja kot pri CX-30. Pomojem sva bila s Tanjo edina, ki sva z metrom skakala po avtosalonu Laughing Ampak glede na to, da ponavadi bolj kot ne leži v prtljažniku pomojem ne bo problema. Na testu je bila poraba 2l manj kot ima XV povprečne. Javim, ko pride. Jo grem v LJ iskat, tako da mogoč še kaj pokličem Wink
Toliko sva uštimala dnevno, da je pisalna miza na svojem mestu in kavč sestavljen in postavljen. Omaric še ni, tole tipkam na kavču, ekran imam pa pred sabo na kamp mizici #študentskaleta. Bangerje v hodniku bom menjal, pa še stikalo za kopalnico moram vgradit.
Ta vikend smo z reševalci imeli vajo z GRS Jezersko, hkrati pa je potekala vaja gorenjske regije, ki je bila v koledar dodana naknadno. In zdej je drama, da nas ni bilo. Že grejem kokice Laughing

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
07 Nov 2023 18:09 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Snežak
Capt'n Stara sablja


Pridružen/-a: 28.08. 2011, 16:53
Prispevkov: 1361

Prispevek Odgovori s citatom
Serbus pobje.
V četrtek sem XV-ja pospremil na najino zadnjo pot v Savinjsko dolino. Tam sem ga predal novi lastnici, nazaj na Gorenjsko pa me je odpeljala Tanja. Od petka popoldan sem novi lastnik belo-črne Mazde 3 Cool Prvi 250km je super občutek, fajn avto, 186konj je vseeno bolj šparovnih kukr XV-jevih 114 (na račun teže in stalnega 4x4), 6 stopenjski ročni menjalnik je pa tut tak, da ga z veseljem šaltaš. Oprema je full razen usnje. Prtljažnik je malo daljši kot od XV-ja, tako da se je Ella lepo ulegla noter, edino nižji je, tako da ima manjši volumen (ampak večjo kvadraturo). Poraba ca. 2l manj kukr XV, pa nisem šparal, razen da je ne spustim čez 4000 obratov.
Prva stvar ki sva jo s Tanjo naredila je, da sva se odpeljala na Rudnik po stvari za kopalnico. Od 3 dneh, ki si jo lastim sem 2x podiral sedeže. Drugič zaradi gum.
Kaj veliko novega ni. S Tanjo čakava pohišvo, kuhinjo pa računam da zamenjava naslednjo pomlad.

_________________
Row, row, row your boat, sneak up in the stream. Lock and load in tactic mode, United States Marine!
26 Nov 2023 20:39 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Debatiranje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 129, 130, 131, 132  Naslednja
Stran 130 od 132

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.