PME Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Naredit Kitare z Blackjackom in Kurbami

 
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Naredit Kitare z Blackjackom in Kurbami
Avtor Sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1642
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Naredit Kitare z Blackjackom in Kurbami Odgovori s citatom
V (pod?)forumu Multimedia sem ducat let nazaj odprl temo Guitar Heroes. Namenjena je bla navduševanju nad kitarami, kjer sem očitno potem samo še enkrat postnil nekaj najdb na Bolhi.

Kako sem začel pot izdelovanja svoje prve šest strunske kitare.
Entry 22. April 2023

Predgovor: Kitare niso pocen pa to.

Ni, da se je takrat moje 'vsaketolk' iskanje kitar čist nehalo, je pa res, da ni blo tolk hudo aktualno. V tistem obdobju se mi zdi, sem tuintam še z dvema puncama vadil band, potem je dva od naju odneslo v Gorico na faks se mi zdi, tadruga je čist nehala, pač lajf. Tko, sam zase pa mi je blo mal težko gledat na tem, da bi porabil čez petstotaka za half decent kitaro. Sploh, ker bi potem po pravici moral še bolj jak feršterker najt. Če ne igram vsaj s kom v garažnem bendu, nevemno. Sej je fajn muska, pa fajn je igrat na dobro opremo...
... potem je ideja spet izgledala fajn, ko sem enkrat začel igrat s Tomažem in Laznikom. Edino, tam smo hitro ugotovili, da boljš kot dve električni kitari, zveni, če eno od njih zamenjaš z basom. Tko sm si pol od Roka sposojal bas nekje do Covida, pol pa - covid. Eno leto mine, začnemo Omahen, Blaž in js jammat, najprej spet z Rokovim basom, potem z enim, ki mi je bil podarjen, js sm rabil sam servis plačat (kiii je bil skorajda za ceno nove Very Happy). Morda se spomnite, na eni točki vmes sem šel na delavnico v Zagorje, kjer je en mojster iz Poljske imel delavnico izdelovanja Cigar Box kitar. Ta, ki sem jo naredil jaz je izpadla kar fajn, in čeprav nisem bil ziher, a bo kej iz nje in kako dolgo me bo zabavala, jo kar pogosto vseeno primem v roke in malo odjammam. Ima tak res ekstra zvok, ravno zato ker je uglašena na sredinske štiri strune siceršnjih kitar... In zato ker je čisto drugačna kitara.

Uglavnem. Tudi veste, da se z musko rad ukvarjam. Imam še Pocket Operatorje, pa Deluge, pa Korg Minilogue XD. Ojačevalec Orange za bas, en mali kitarski ojačevalec Vox; od kitar pa poleg omenjenega Ibanezovega basa, imam Ibanez akustično kitaro (še iz osnovne šole), Harley Benton kopijo SGja (iz srednje šole). Tko da neki smo že založeni. Da se igrat. Bobnov nimam.

Lani jeseni sem šel zraven na ekskurzijo v Esse music store. Šli smo trije tipi (od kar malo več originalnega plana), imel sem možnost sprobat kakšni dve kitari, ampak ena od njih je bila čez 2 jurja overdnoten Gibson Les Paul. Tko, ko sem šel do prodajalca, sem mu prav rekel "rad bi sprobal enega les paula, ti mi pa povej kateri je tebi najljubši" in mi z malo previdnosti da tistega v roke in posebej poudari, da ja naj bom previden. Seveda. Šel sem mal odigrat in ... pač res nisem kej dost igral šeststrunskih v tistem obdobju, tako da ne morem rečt kako fajn je zvenelo, ampak ... igrat je blo fajn. Res nekaj drugega kot moj SG. Mogoče je to sam občutek, mogoče zato ker veš, da je to jebačka kitara. Mogoče ker mi je Les Paul že od skoz (tisti linkan thread zgoraj) the shit od električne kitare. Na poti nazaj domov sm omenil enemu od teh tipov, da me že neki časa mal vleče se naučit svojo kitaro narest in je omenil da je v Izoli en Sever (ki ga je pri mojih google searchih in po mailih omenil že marsikdo). Končno mu letos februarja pošljem mail.

Spoznavanje

Minili so samo trije dnevi, ko mi je odgovoril, dodatna dva da sem ga potem jaz poklical, in ni minil en teden, pa sva po Izoli šetala skupaj. Jaz sem odpotoval dol, sprobal sem eno njegovih kitar čist na hitro. Pogovarjala sva se o tem kako bi splanirala celo reč. Če se jaz lahko pri njemu učim, če lahko tud jaz pri čem pomagam. Osnovno sva zastavila, ampak da ima do konca Marca zasedeno, jaz pa kot veste od ostalih postov, sem se itak tud imel za ukvarjat s svojo zadevo. Tako sva se srečala spet ta teden, v četrtek. Tu sva še naprej mal podebatirala o glasbi, inštrumentih, muski, občutkih, in še marsikaj. Predvsem pa sva določila da je najbolje sledeče: Da hodim v delavnico v Vrhniko, kjer bom izdeloval tri kitare naenkrat, vsaka bo malo drugačna. Tista, ki mi bo všeč, ostane meni. Ej, men je super.

Tako da zdaj smo tu. Naslednji dogodek je še enkrat na obali, drugega maja, sprehod. Tu je rekel, da še rečem kakšnim kolegom, da grejo zraven, da je tko mal dogodek, tako da če bi se kdo od vaju pridružil, feel free to do so. Tole zna bit ekstra zanimivo.

Poročam sproti naprej.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
22 Apr 2023 21:32 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.