PME Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Namizne Igre

 
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Namizne Igre
Avtor Sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Namizne Igre Odgovori s citatom
Hm, kaj pa počne tema "namizne igre" v Delavski Fabriki? A se namizne igre izdeluje? Jih kdo tu? So many questions....

No, najbrž sem že kdaj pravil, da bi znalo biti zanimivo igrat katero od namiznih iger kjer se bojuješ s figuricami. Neki froc v meni se je vedno hotel igrat s tem, ampak tisti froc brez keša, ki je videl, da so Warhammer 40.000 figurice tud noro drage je to željo vedno uspešno utišal. Na koncu koncev vsi, ki to igrajo vedo povedat, da ta zadeva hitro pokuri ves denar, ki ga imaš na razpolago. Že za začetek si je armijo kar težko sestavit. Potem pa se hitro pojavijo želje še po dodatnih enotah, za še več svobode pri igranju... seveda se vedno da reči "ta enota v tej igri predstavlja to drugo enoto", ampak the struggle is real. Sploh, ker so te figurice tudi neverjetno čedne.

Torej, bila je sobota in sem bil na Na Meji Nevidnega. Na eni mizi so imeli WH 40k, zraven pa igro ki se ji reče Infinity. Sem šel malo informativno pogledat. Tisto, 'kaj je to neki wannabe... WH40k je kralj, ubogi revčki pa hočejo nekaj konkurirat'. Dva poba, ki sta to načeloma predstavljala sta seveda hitela navdušeno razlagat, kako je to boljše od WH40k. Cenejše, bolj taktično itd.... In seveda hitro ponudila, če pokažeta eno rundo, kako gre. Pa ja, zakaj pa ne. Ma glej ga zlomka, tole dejansko deluje zabavno. Mimogrede sem še videl, da eden od slovencev proizvaja tudi sceno za te zadeve, mogoče bi se lahko kako povezal s svojim awesome 3D modeling skills. In hudiča, igra res deluje zabavno.

Okej, fast forward... zdaj sem precej blizu temu, da bi začel igrat. Povabili so me na en "game day" - to je ponavadi ob petkih v Tobačni, kako pripravno, blizu moje pisarne.. so me poslali skozi tutorial igre, da vidim kako gre, pa je pač jako kul no. Določiš si vojsko, ki je sestavljena iz "točk". Enote so vredne različno točk, močnejše več, bolj simpl manj seveda, in potem jih pošlješ na 'misijo'. V grobem se igra na tri runde, na koncu se vidi kdo je zmagal. Če bo koga zanimalo, lahko povem seveda na daljše, ampak tako nekako gre. V glavnem, pobje ki so mi pokazali igro so zelo kul, tudi igra se mi zdi zelo kul. Posodili so figurice in ostalo 'opremo'. Še vedno se rabi nekaj deset evrov, da se lahko začne igrat (kakor sem razumel nekje med 50 in 80 bi moralo bit več kot dovolj za začetek), ampak dobra stran tako kompleksne igre je, da ni nikol niti podobna, kaj šele enaka.

Problem, poleg tega, da je treba kupit figurice je pa seveda čas. Ta folk se dobi ob petkih ob 17ih, pa nekje do 21ih smo bili tam - in meni je ful hiter minil čas, čeprav so mi ves čas razlagali kako se igra. Tako da to je prvi problem - petek zvečer. Zadnje čase sicer ne več toliko, ampak vseeno velikokrat grem takrat domov. Sicer se menda da zmenit tud kdaj med tednom, da bi se igralo, ampak to malo težje. Tudi zato, ker ima narod šiht. Taka igra bi tud sploh od začetka še malo več časa pokurila... da bi se bolj seznanil s tem in seveda, figurice je treba tud pobarvat. Smile OK ni nujno, velik ljudi jih ne, ampak je fajn. In spet pri denarju, to je nekaj, kar bi mi najbrž hitro pobralo kar malo več kot pa začetni vložek. Ker to je pač hobi, ne samo za preganjanje časa. Se pa zdi kar kul/lep hobi, ker tud hangaš s folkom s podobnim interesom (seveda so vsi geeki)... Z drugimi besedami, igraš strateške igre, ampak ne na kompu pač pa na mizi.

Treba bo malo premislit. Vsekakor je mamljivo, kar priznam. Če bi še kakšnega kolega spravil zraven, bi blo še malo boljše. Skorajda so me že kupili. Mogoče se bom probal malo bolj počasi v to vključit, ampak ja.. bomo videli sproti.

Slike:

Ena situacija med mojo tutorial rundo.


Tole je pa čisto začetek runde pri sosednji mizi:


No, pa rečite da tole ni neverjetno čedno...

Kaj pa vi, je koga kdaj prijemalo kaj v tej smeri? Wink

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
14 Okt 2016 23:39 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Pred davnimi leti - slabe 4 leta nazaj - sem tole postnil gor. Takrat sem kupil eno simpl plato pleksija, jo šel zgravirat in razrezat, pa je blo to to. Namreč kmalu zatem mi je s.p. začel it dol, naročila so kenclali, ostal brez keša. Za nadaljno leto in pol. Potem sem spet mal boljš posloval, fantje so me vabili k infinityu, nekaj keša nabral in bil like "ok CoHa sem igral že čez in čez, grem tole igrat". Z Nadjo sma si nabavila vsak nekaj vojske, začela malček igrat, pol so spet prišli mal težji časi za par mesecev, pol smo spet mal začeli igrat al pa se vsaj dogovarjat, pol pa večina slovencev s katerimi sm igral ni mela neki konkretno časa. No, js sm se pa tud z drugimi stvarmi ukvarjal.

Pol pa je prišel mim Tomaž ubistvu, s Tadejo sta pune v družabnih igrah in je rekel "ej kk se reče tisti igri ko sta mi na morju pokazala?". Sam res, gremo nju naučit Infinitya. Sam js znam mal bolj slabo. Fastforward, pri enem od igralcev smo odigrali igro, eden od onih kolegov je prišel nazaj iz japonske in se zdaj menimo za naslednjo rundo, pa še eden od njih je menda spet začel mal 'brcat'. Z Nadjo sma se spravila tud zravn k barvanju figur, spomnila sma se da je ta igra ja faking zabavna, sam plac morš met in cajt. Še zmer ne znama čist pravil, ker jih je res ogromno in specifična na situacijo. Ampak počasi se nekam gre. Edin kar sm res ugotovil skoz igranje - ni ravno sproščujoče. Pač odločaš se, a bo tvoja enota ponesreči umrla, ampak mogoče pa nebo. No, najbrž ko se bom bolj naučil bo lažje. Zdaj pa slike.


Link do enga od mojih robotov, tega sm prvega pobarval. Morda so od te fotke minimalne minimalne dodelave (recimo mislim da sm mu poden spodi pobarval da je tud rob črn ne siv):
https://scontent.flju2-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/100936315_248286336392308_489193575263764480_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=0lq0Cm08Z0wAX8IQwnH&_nc_ht=scontent.flju2-2.fna&oh=585e27cd4c1cb52f79364a4811cb9060&oe=5EFCBB67

Link do dveh žensk, ki so zdaj tud že bolj naprej pobarvane:
https://scontent.flju2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/99427492_581490566137326_2127694556118908928_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=T7iHb9WKzuQAX-4I1ia&_nc_ht=scontent.flju2-1.fna&oh=5f8e5d3ce3e42514550e6f175aef6e69&oe=5EFDEA7D

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
04 Jun 2020 23:17 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.