PME Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Game Boy Zero (GBZ)

 
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Game Boy Zero (GBZ)
Avtor Sporočilo
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Game Boy Zero (GBZ) Odgovori s citatom
Iziju sm omenjal na FBju, Snežkotu na pivu. Na internetu sem videl, da je en junak vzel star zjeban Game Boy, naročil še nekaj delov iz interneta in Raspberry Pi Zero - in naredil takorekoč novega. How cool is that?!? Very cool. In potem sem razmišljal "hm to pa ne more bit tok drago za naredit najbrž? Raspberry Pi je manj kot 20€, ajd ekran je najbrž tud neki, ostalo pa je videt usput". Pol se mi je ideja dopadla, ampak nevem, če bi to igral, in kok kej rabiš enga dela pa tako dalje. Kul, ampak najbrž bolj brez smisla. Kolk pa stane izdelava, pogooglam. Nekdo reče, da ga je prišlo 240 dolarjev. What?! Nekdo spodaj odgovori, da 160. Nekdo 140. Boljše, ampak še vedno velik.

Omenim Nadji in se ji zasvetijo učke. Ji rečem, da bi to stalo 140€ najbrž, pa da men se zdi tud zmeraj bolj kul ideja, ampak mi je mal velik vseeno. Se odločima, dama vsak pol, nardima enga in pol vidima if it's worth it. Fora je v tem, da je po tem, ko je on tip nardil gameboya zero, absolutno cel community zrastel okrog tega. Folk je našel najcenejše še sprejemljive dele. Delali custom tiskana vezja in kaj še, da ne rabijo iskat starih gameboyev. Ohišja seveda najdeš na aliexpressu. En tip je naredil cel seznam delov, ki so poceni in dobri (ta mojster je nardil že 20 gameboyev), vzamem isti seznam, poiščem podoben del če ga ni več na seznamu in ugotavljam: dejansko bo ceneje kot sem mislil, in 2/3 delov en moreš kupit samo enega, ker so res poceni. Kar pomeni, da potem se pa res splača naredit dva komada. Vredu, grem delat dva.

Pod črto: Samo deli za Gameboye bojo naju prišli za oba skupaj okrog 180€ (torej približno 90€ po komadu). To skupaj s 4imi baterijami in SD karticami. Samo 2 dela sta dejansko dražja kot 10€, Rpi in ekran. Je pa res, da če bi hotel še spajkalnik nabavit, bi to dodalo približno 70€. Imaš cenejše, ampak vsi pravijo, da je dobro imet takega, kjer lahko upravljaš temperaturo, najcenejši so dokaj nezanesljivi (prehladni ali prevroči), tistega ko sem gledal pa lahko res reguliraš ko avijon, ima ga kolega in je sicer eden najbolj priljubljenih spajkalnikov. Ampak se je ta isti kolega odločil, da posodi tako da je vredu. Zdaj ko smo spravli finance pod streho...

... o moj bog. Kaj je to? Zakaj se to rabi? Kolk je to lotanja? Kam morem kaj prilotat? Zakaj pa tako? A v mojem primeru pol tudi? Čak, če on ti ppravi, da tega ne rabiš in pol to drugače... - aja dečki, takorekoč noben GBZ ni isti kot drugi. Vsak nekaj doda ali odstrani (če se ne rabi) in pol je ugotavljanje kako naredit res pain in the ass. Recimo, PCB za gumbe sem nabavil enega, ki je malo manj priljubljen, in so zdaj novejši, boljši. Ne vem točno kako se ga bo prilotalo na zadevo. Srečo mam, da je tip, ki je naredil seznam nabave še vedno eden najbolj aktivnih in ga lahko vprašam kaj.

Ugotavljam, da res nimam pojma o elektroniki. Velik del razloga, da sem se lotil GBZja je, da malo naberem znanja iz tega. Seveda bom daleč od diplomanta elktronike, ampak bo zihr prišlo prav v lajfu. Lahko bi nabavil Game Boy Colorja recimo, za 60€ sodeč po ebayu, ampak če bi hotel še igre, bi pa naneslo. Aja, na GBZju lahko potem igraš od prvega do game boy advanca, pa SNES (se spomnite naših 'videoigerc?' to je to), pa Sega in še kaj se najde. Zdaj čakam na dele. RPi0 je že prišel, naročen v sloveniji, usb vhodi tudi (iz UK), pa SD kartice iz mimovrste. Ostalo prihaja iz kitajske ali ZDA, tako da lahko da bom na kaj čakal do septembra.

Skratka - če bi kdo šel delat svojega, bom imel nekaj delov že na zalogi kot kaže. Very Happy

Bom probal spomnit sproti obveščat napredek. To je to za zdaj.



P.s.: Snežko! Tvoj 3D printer bi malo employal... a lahko? Razz

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
03 Avg 2019 16:50 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
OK... torej, deli so prišli. Nekateri so trajali dlje, nekateri so prišli hitro. Screen recimo, sploh ni zapustil kitajske in sem ga potem še enkrat naročil, od drugod. On/Off switchi so na poti. Zakaj? Ker sem pozabil oddat naročilo. Preostanek Game Boya je sicer v sestavljanju; kar ste videli na FB Story. Pri lotanju mi pomaga Mark (dejansko vso lotanje za zdaj opravlja on), ker ima spajkalnik, moj pa je na poti in ga najbrž dobim jutri.

Najprej: Ful bolj izziv je sestavljat moj build kot sem mislil, da bo. En izziv s prve je bil, kako zlotat tipke na Raspberry Pi. Pi ima eno polje (GPIO) kamor lahko načeloma prilotaš karkoli. Vse, kar Rpi počne je, da spremlja, če se tam kaj dogaja (je štrom ali ni). Tega smo sicer relativno hitro rešili.

Potem je bil izziv kako povezat Rpi na Wi-Fi, brez vsake tipkovnice. Našel guide tudi dokaj hitro.

Potem kako zvok usposobit. Ta je bil dosti bolj kompliciran. Med drugim je bilo treba eno tipko prestavit na GPIO, in torej tudi premapirat. Zvok za zdaj še vedno ne deluje, za začetek najbrž zato, ker imam en kabel na GPIO narobe zalotan.

Ko smo uspešno spravili RetroPie da se prižge, tipke nastavili, prilotali (narobe) zvok; gremo testirat, kako izpadejo igre. Najprej mogoče Game Boy Advance. Po nekaj poskusih je prva delala. Kaj pa SNES? Ne dela, sploh. Nikakor. OK, grem probat eno za Sega. Ne dela, ne dela, potem dela, ko sem uporabil drug emulator. OK na SNES probam drug emulator za Super Mario World. Ne dela, ne dela, ne dela, nikakor. Probam drug ROM (Donkey Kong Country 2: Diddy's Quest). Dela, več al manj s prve. Zanimivo... Ampak tudi zelo očitno prepočasi.

Poskusim en kup zadev. Vmes zloadal drug "image" (veste ko so .iso datoteke ble za igre? To je ista reč.) ki bi naj imel celo tono iger in vse pravilno nastavljeno; ga skopiram gor na drugo SD kartico, da imam na prvi še stvari tako kot skorajda delajo... In se Super Mario s prve prižge.
Sicer sem moral spet najprej WiFi usposobit in nastavit, pa potem še tipke mapirat, ampak bo.

Trenutne težave so to, da se v tej sliki zelo težko bere tekst na mnogih točkah. Ne vem, če je bil ta image narejen za TV, ampak je pač treba priznat, da je to composite signal na relativno poceni zaslonu. Zdaj sem v fazi, kjer hočem še probat eno nastavitev spremenit (da bo progressive scan namesto interlaced), in se mi zdajle dela update; imam čas, in je del razloga da pišem post. Smile

Potem je še mal problem, da trenutno zadeva kar dostikrat crasha. Restart zadevo reši in greš naprej, večinoma crashi do zdaj niso bili med igranjem (je pa res da sem dokaj malo igral), ampak tako, ko kaj nastavljam al pa kej.

Kar še bo bržkone izziv je en del, ki pobira signal za to, kolk je še štroma v baterijah (in mogoče celo prikaže na ekranu). Malo raziskave sem že delal, ampak kot se je do zdaj izkazalo - ko pride iz branja v prakso, zadeve hitro ratajo komplicirane.

Kar mi je zanimivo je, da v glavi vsaketolk razmišljam kako bi se mogoče zadeve v naslednjem lotil drugače. Še tadva nista dokončana, pa razmišljam o naslednjem. Vsaj načeloma sploh ni plana delat naslednjega! No, izi je rekel oni dan, da bi mogoče enega imel, če se bo moj izkazal za obetavnega, tako da to ni čisto izključujoče. Ampak eno po eno.

p.s.: noro satisfying je, ko reči delajo. Ne morš vrjet. Takih izzivov že dolgo nism delal, in sem pozabil, kok sm pogrešal ta občutek.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
29 Sep 2019 21:56 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Malo updata, ker se je dosti dogajalo.

Za začetek... ko enkrat pokapiraš kako gre stvar, je pol dosti lažje. Po tem, ko sem prvič zlotal žice na GPIO, jih potem ni bilo več problem spreminjat. Tudi ne katere tipke so kje, sistem naštudiran. Kako je zvok zvezan in software, rata najmanjši problem. No, da sem imel res zaenkurac žice pri vsemu temu, ni šlo na roko, ker so se lomile konstantno. Enkrat, dvakrat, trikrat odpiral in zapiral gameboy, pa so se žice zlomile pri lotu. Nekega dne sem "približno uspešno" zaprl svoj Gameboy, načeloma dela - torej se prižge, zvok dela, tipke delajo, vse OK. Veselo sem se lahko z njim hvalil okrog, kaj mi je uspelo in kok je bilo zajebano za mene ne-štromarja ne-programerja to naredit. Samo en problem... zadeva se sesuva. Res. Veselo. Sesuva.

Kaj to pomeni veselo sesuva? Da včasih zamrzne, preden prideš v igro. Včasih po prvi minuti igranja igre. Včasih po dveh ali treh. Mogoče sem dvakrat do zdaj uspel odigrat tam kakšnih 10 minut, enkrat pa je realistično. In na zelo naključnih trenutkih, ne da bi videl kakšen konkreten vzorec. Kar mi je znano je, da je večinoma t.i. "kernel panic" - to pomeni po domače sesutje linuxa - včasih se pa sesuje kej drugega (da stvari še naprej delajo, samo slika je statična, tako da je useless). Ne vem. Ampak eno stvar sem kmalu izvedel: Nimam pravilno zvezanega "merilca baterije". Mogoče je pa to, ker vem da se mi je na začetku sesuval če recimo baterije nisem imel vštekane.

Ker sem se odločil popravit to zadevo, torej, pogumno spet odpret, sem najprej moral en drastičen ukrep sprejet. Ne bom. Spet. Teh. Groznih žic. Nazaj lotal 20, če hočem samo eno popravit. Grem po boljše žice (silikonske) da se bojo vsaj enakomerno zvijale, ne pa samo tam ko so prilotane. Grem po to, pa še po shrink wrap, če sem že v taki trgovini. Kak sma se s prodajalcem zmenila, je tud druga zgodba, dolga dve vrstici; ampak imam stvari. Danes sem se pa lotil podviga. Zajem sape, odpret GameBoya pa pogledat najprej katera žica se je snela. Mislim da se je samo ena. Pogledam shemo, kam morem prilotat tisto stvar, ok, prilotam. Pa mimogrede še drug image inštaliram. Prižgem, skoraj izgleda da stvar dela, sam ena težava... Res šteka. Sesuje se noro hitro. Hm, ok, gremo še enkrat prižgat... se hoče sesut. Še enkrat, da vidim kak izgleda. Slabo, ane. In ajde še enkrat, in potem tema.

To je pa ekstra čudno. Eno je, da se sesuje. Drugo, da šteka tolk kot je ta image. Ajde, sej en image ki se je hitro sesul sem imel, ampak to je pa še malo bolj čudno. Tretje pa je, da rata tema.
In potem se ne prižge.
In se ne prižge. Prazna baterija? Mal polnit, pa ... Se ne prižge.

Narobe sem zvezal merilec baterije, po ponovnem pregledu sheme. Najbrž mi ni treba poudarjat, da je itak zmeda z žicami. In da ko gledaš sheme, pa ničkolikokrat je treba kombinirat sheme, da sploh prideš do tega kaj delaš, kot sem že omenil ... da lahko kaj malo narobe zvezeš. In jaz sem enidve žici zamenjal, kam gre katera. V večini primerov pol zadeva samo 'ne dela'.

Pri mojem primeru pa je tokrat to pomenilo, da sem skuril napajalnik. Kako vem? Nadjinega sem prilotal in stestiral in je delal. Moj, isto zvezan, pa ni. Iskreno, nebom čakal novega s kitajske (za prijazna 2 evra) in sem naročil tistega, ki ga večinoma priporočajo, iz slovenije (za ne tako prijaznih 24 evrov). Sprejel sem še druge ukrepe, da nebo podobnih shenaniganov, ampak pol je treba tud bit še pameten.

Skratka, zadeva je bila skoraj uporabna do danes zjutraj. Še najbolj kul del pri vsem tem na koncu mi je vseeno kolk se naučiš sproti. Danes me je Snežko kliknil za nekaj vprašanj in v tistem trenutku sem se spomnil "right, jaz tudi nisem imel pojma". Tu in tam tudi malo dodatno uničim ohišje, ko kam pritisnem s spajkalnikom, ampak za zdaj nič kritičnega. Pač, izgleda gverilsko, to sem se sprijaznil že na začetku. Ampak pod črto ga to dela kul.


In še žrtve:
- en zvočnik
- napajalnik
- nekaj žic
- nekaj živcev

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
11 Okt 2019 19:28 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Ljudje, reč dela. Kot kaže. Dela. Skor ne morm vrjet.

Tisti petek, na katerega je tudi post nastajal sem že naročil nov napajalc, ki je prišel mislim da že v torek. Časa pa ni bilo se zadeve lotit do prejšnjega četrtka, pa še to, ker sem zbolel.
Prva večja reč: Vsaj 2/3 žic sem zamenjal. Kot sem že rantal, so bile prejšnje žice tako nagnjene k lomljenju, da si nisem mogel z njimi kej pomagat. Dobil sem nove, ampak v trgovini to ni bilo tok očitno - zelo debelo izolacijo imajo. Kar pomeni da že pri tako natlačeni notranjosti, te delajo še dodatno gužbo. Na koncu je sicer zadeva šla vseeno bolje kot me je že bilo strah, da bo, tako da preživel sem. Z nekaj več planiranja (ali izkušnjami) bi šlo še dosti bolj gladko. Skratka, skoraj vsaka tipka ima zdaj svojo barvo žice (kupil sem komplet žic z 10 različnimi barvami), tako da takoj vem katera gre kam. Res mega.

Štrom je tudi rešen. Po navodilih največjega carja v communityu (rodocop ima forum ime) sem tudi merilca napolnjenosti baterije prav zvezal na koncu (90% je šlo z navodili, potem je pa dal še en nasvet). Ker murphy ne počiva, sem po tem, ko je bil že res potrjeno delujoč gameboy, moral še enkrat nanovo prilotat baterijo, ker je bil nekje kontakt zjahan nekako.

Skripta, ki potem kaže napolnjenost baterije tudi dela. Ta omogoča še t.i. 'safe shutdown' - se pravi, kot da si kliknil "start, zaustavitev sistema" namesto da gumb na napajalniku switchneš.

Pa veste kaj? Zadeva se je še vedno zaštekala. Kasneje kot prej, mogoče, ali pa se mi samo zdi... ampak zašteka. Ostal brez idej.

Postnem na discord channel, in se oglasi kdo drug kot rodocop. Vpraša, če imam overclockano reč. Jaz samo pomislim, ziher ne. Najbrž misli da imam preveč navitega, pa se zato sesuva. In potem da odgovor: dodaj tole v config.txt, če še nimaš (funkcije za overclock), pa poglej kaj bo. Če ti še vedno sesuva, pa malo nižaj številke. Jaz samo pri sebi "torej bo bolj stabilno če imam overclockano, kje si že to videl?!?" in probam. In res, pomaga. Enkrat ali dvakrat se mi je še sesul, ampak zdaj dela toliko bolje, da si nebi mislil. Bom rabil še malo več stress testa dat čez, ampak trenutno kaže noro dobro.

Kar še morem pripravit je, da se bojo igre (samodejno) shranjevale, ko grem ven iz njih - da ne bom vsakič rabil nanovo igrat super maria, pol pa sem za nekaj časa dober.


Prej sem že omenjal, da zaradi mahanja s spajkalnikom, neprevidnosti pri rezanju, preveč zategvanju šravfov in drugih nečednostih, ohišje ni najbolj clean. Zdaj izgleda res tako lepo elegantno pošteno zdelano, kot da je nazaj iz fronte. Tak mal poseben kul filing mu to daje, dejansko. Kar me edino mal moti je, da se ga ne da čist čist zapret (dovolj, da lahko rečeš zaprt je, ne dovolj, da nebi imel vsaj malo anxietya), zaradi natlačenosti stvari not, pa nisem uspel odkrit katera reč je glavni razlog zato. Ampak recimo da se zato vsaj fajn hladi - ekran, pa še kakšna reč, da res velik toplote od sebe, dovolj, da je tako steklo kot ohišje toplo.

Zdaj morm še pa nadjinega spravit skupaj. Wish me luck.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
28 Okt 2019 13:21 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Evo folk. Sredi julija 2020, torej ne še celo leto od prejšnjega posta, ampak manjka pa - da ne rečem - sramotno malo. Tudi Nadjin GBZ zdaj dela. No, vmes dolgo časa tudi moj ni obratoval. Pa gremo nazaj, da bo nekak po vrsti.

Moj GBZ (bel) je šel z nama v London, kjer mu je počasi, ampak vztrajno crkoval zvok. Mislim da to ni blo niti prvič. Ko se je prižgal, je kakšne 3 sekunde zvok noramlno delal in pol odpovedal. Sem ugotovil, da je pri gumbu za glasnost neki stik, grem zrihtat, dela neko obdobje, pa spet zajebava. Grem spet rihtat, pa se reč ponovi. Pol se mi nekaj mesecev sam ni dalo s tem ubadat, itak sem igral Factorio kot budalo... Popravim ene kable pr nas doma, s sabo vzel Gameboya, hotel to zrihtat, tud pol med karanteno, zgubil. faking. pinceto. znorel, ker seveda nism mogel brez pincete zravn tistega vogalčka klinčevega, nabavil prvo pinceto v šparu ki sem jo našel, in ... ja pol je bla karantena, in se enkrat teden ali dva nazaj spomnem: ja kaj pa če bi js šel končno Nadjin gameboy zrihtat, pa še svojga, ko smo že pri tem. Nadja je ubistvu še bolj veselo igrala gameboya kot jaz. Ubistvu zagnano nažiga medtem ko tole pišem, pa gremo nazaj spet. Najprej na svojemu zrihtal zvok. Ugotovil sem, da popravljam napačen kontakt, shame on me. Zdaj dela, kot je treba. Pa popravil sem steklo, ker čeprav je gorilla glass, je očitno nekaj enkrat priletelo noter v en rob na način, da ga je zlomilo. Reč je delala, tako da sem se potem lotil Nadjinega.

En popoldan za drugim... dobra stvar je bila, da sem veliko problemov že vedel, kako se jih lotit in rešit. Na svojih shemah sem imel že precej robustno označeno kam gre kaj. Dobro je blo tud, da sem imel SD kartico na svojemu že konfigurirano tako, da dela z mojo verzijo vezenja, tako da sem ubistvu pol skopiral SD kartico in jo samo dal v drugega (pa še Nadjin progress na igrah je bil tako shranjen). Seveda ni šlo brez problemov, najbolj fantastičen - tudi na njenemu sem zjebal zvočnik! Tako da od dveh zvočnikov, ki sem jih kupil, sem uničil dva! OK, mojega je nadomestil Snežko, za Nadjinega pa ... ja naročil sem iz Amazona. Trikrat dražje bo, s poštnino vred, ampak bo pa verjetno v manj kot tednu dni tu. Če smo že pri tem, par stvari sem mesec in pol nazaj naročil na aliexpress, ne duha ne sluha o teh stvareh, ena stvar menda čaka na carini (po enem tednu je že bla v slo). Uničil nisem nobene druge komponente, tudi tokrat je šlo mal živcev ampak dosti manj kot pri prvem. Sam en del je bil problematičen, sem moral nekak premaknit, ker je Raspberry Pi na mal drugo lokacijo dala, in ni šlo s prve skupaj. Po nekaj hekanja je šlo.

Sicer je tud nekak lepše izpadel, manj površin je staljenih s spajkalnikom, tudi večji rob je pobarvala na steklu ekrana, jaz sem ga premalo, budala pozabil pomerit... uglavnem, oba delata, vsak je po svoje kul, jaz bom svojega še probal malo spimpat vizualno/praktično, da bo bolj proper "rat styling" al kk rečt... ajd, dost teksta.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
14 Jul 2020 21:12 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DexDawg
Zaščitnik foruma


Pridružen/-a: 01.09. 2011, 09:49
Prispevkov: 1643
Kraj: Veleje, SlovenGrac, Lublana, Nova Gorica, Rotterdam...

Prispevek Odgovori s citatom
Z GameBoyi se je vmes dogajalo. Najbolj očitna stvar, ki sma jo ugotovila je, da se poleti med igranjem tok segrejejo zadeve, da se vroče lepilo stali in pomalem teče okrog. Na Nadjinem GBju je enkrat jeseni zgleda crknilo nekaj, ne vem a powerboost (napajalnik), al kabel do powerboosta al kaj... uglavnem, ne fila baterij predvsem. Jaz sem na svojem tud moral menjat konektor za baterije. Pač pri vsakemu od najinih GBjev vsaketolk neki crkne in grema popravit.

Igral sm Pokemone drgač na njemu, pa nehal takrat približno ko je Nadjin crknil, da je pol na mojem igrala igre naprej.

_________________
Reactor: Online. Sensors: Online. Weapons: Online. All systems nominal.
07 Feb 2021 17:31 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    PME Seznam forumov » Delavska Fabrika Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.